Kosten overbruggingskrediet

De kosten van een overbruggingskrediet zijn niet gemakkelijk te bepalen. Het is afhankelijk van een aantal factoren die van tevoren niet precies te voorspellen zijn. We gaan er in dit artikel uitgebreid op in.

Kosten overbruggingskrediet

Wat zijn nu de kosten van een overbruggingskrediet? Dit hangt ten eerste af aan de tijdsperiode dat je het overbruggingskrediet nodig hebt gehad. Ten tweede hangt dit af van de overwaarde van het huis, en het hangt ook nog eens af van de rente. Het eerste punt, is te makkelijk om uit te leggen. Maar wat is precies een overwaarde van een huis? Dit is ook niet al te moeilijk, het is de resterende hypotheekschuld die je nog op je oude huis hebt minus de netto prijs die jij denkt voor het huis te kunnen krijgen (dus daar zijn de makelaarskosten, overdrachtsbelasting, etc. al vanaf getrokken). De rente is niet te bepalen, de kosten van een overbruggingskrediet kunnen hierdoor echter wel aanzienlijk hoger zijn dan gedacht.


Overbruggingskrediet maandelijks?

En dan heb je eenmaal een overbruggingskrediet, krijg je dan maandelijks een envelop met daarin de rekening? Nee, in tegenstelling tot andere kredieten hoef je bij een overbruggingskrediet niet maandelijks de rekening te betalen. Als het huis is verkocht, en als er dus geld is voor de aflossing van het overbruggingskrediet, krijg je direct ook de rekening voor het overbruggingskrediet. Je kunt dan direct met het geld van het oude huis, de kosten van het overbruggingskrediet terugbetalen. Het is dus een kwestie van achteraf betalen.